DARK FELIX 019

Eigenaar: Stal Groot Prooyen

 Middelburg

Nederland

Tel: +31 (0)6 – 11 26 65 56 

PRESTATIES

Afstamming

Dark Felix is een jonge zoon van de bewezen Yk Dark Danilo. De moederlijn v.d. Lievendaal betreft de fokkerij van de bekende fokker Dhr. P Weijnen. Een op zuiver prestatie gefokte stam. De vader van Juliaantje is geen toeval, Tjalke 397 heeft als moeder Selma van de Grupstal. Een geweldig sportpaard in het tuig (ereklasse met 107 pnt), vader Leffert 306 pref. Sport heeft vijf zonen goedgekeurd. Waarvan drie reeds het predikaat sport hebben behaald.

De eerste jaargang veulens van Dark Felix hebben direct aangetoond dat deze hengst zijn verwachtingen zal gaan waar maken. Op de keuring van Zuid-Nederland en België werd het merrieveulen Rafika van d’n Meulenpad kampioen, deze dochter van Dark Felix uit de merrie Namke van d’n Meulenpad (v. Wierd 409) werd gefokt in de prestatiefokkerij van de fam. Janssen uit Vogelwaarde. Een veulen met uitmuntende bewegingen, goed in type en met veel rasuitstraling.

Winnaar bij de hengstveulens en uiteindelijk veulenkampioen werd Robbe van de Kantweg. Een zoon van Dark Felix uit de merrie Reina E.L. (v. Ulbert 390) uit de fokkerij van dhr. A. Snoeys uit Malle.

Prestaties

De moeder van Dark Felix komt uit de langjarige prestatie fokstal van Peter Wijnen, die als hoofdbestuurslid van het KFPS dicht bij het vuur zat bij het KFPS en goede prestatie Friese merrielijnen selecteerde voor zijn stal “De Lievendael”.

 

Facebook Share
Email Share

Pedigree

Vorige slide
Volgende slide